Acasa Eco 4 idei de design interior cu obiecte reciclabile

4 idei de design interior cu obiecte reciclabile

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 170 vizualizari 5 minute timp estimat

Mobila realizată din obiecte reciclabile este creată din nevoia sporită de sustenabilitate, în contextul actual al schimbărilor climatice și poluării globale care ne amenință existența. Însă nu avem de a face doar cu o metodă creativă de reciclare, ci cu un adevărat trend în materie de design interior.

Departe de a fi mobilă second-hand! Vorbim aici despre idei și soluții prin care se pot recupera obiecte pe care mulți le-ar arunca, nicidecum să le găsească vreun loc prin casă. Dacă ai un strop de simț practic și puțin timp liber, vei reuși nu doar să realizezi piese de mobilier cu care te poți mândri, dar și să economisești mulți bani.

În continuare îți oferim patru exemple de creații originale din obiecte reciclabile, care sperăm să te inspire.

Scaunul și găleata

Unui scaun vechi, ruginit, abandonat i s-a redat eleganța de altă dată cu putină muncă de șlefuire și cu un strat de vopsea albă.

Ca plus de confort pentru proprietar, a apărut și perna croită din burete și material textil în dungi.

scaun galeata obiecte reciclabile
Găleata prea înaltă și cu smalțul sărit a fost tratată cu vopsea spray și înfrumusețată cu două brâuri decorative. Din găleată a devenit mască pentru ghiveciul unei plante. Nu se putea un mesaj mai verde!

O masă veche și un europalet

Cu picioarele zgâriate, arse și stropite, masa părea doar bună de aruncat la gunoi, mai ales că nu a costat prea mult. Dar cu puțin scotch, lipit cu răbdare, s-a obținut un model unicat.

masa europalet
Perfect „asezonat” cu joasa canapea improvizată dintr-un europalet și una bucată burete învelită într-o husă. Iată și o idee pentru un loc de dormit ieftin, la care nu v-ați fi gândit!
Citește și: Reciclare la timpul prezent: cum poți construi un viitor mai sustenabil

O lampă din… burete?

Ce faci cu bucățile de burete care-ți rămân după ce faci perne sau saltele prin casă? Desigur, vrei să le arunci. Mihaela Vezentan îți propune o idee: folosește-le pentru a crea o lampă suspendată deosebită.

lampa burete
La interior faci un cadru metalic din sârme, pentru ca suprafața becului să nu vină în contact direct cu buretele.

Poziționezi becul în partea de jos a lămpii, pentru a fi în contact cu aerul, dar totuși încă mascat de fâșiile voluminoase.

Conserve „dantelate”

Ambalajele alimentare sub formă de cutii sunt cel mai des utilizate, ulterior golirii conținutului, pentru depozitarea diferitelor obiecte. Acesta este deja un exemplu clasic.

conserve obiecte reciclabile

Ca să obții efectul de motiv dantelat, procedează în felul următor: vopsește partea pe care vrei să o decorezi într-o culoare uní. Apoi aplică peste ea o fâșie de dantelă, ceva ce ți-a rămas de la vreun articol zdrențuit.

Pulverizează o vopsea spray într-o nuanță contrastantă peste dantelă. Îndepărtează dantela și obții un model unicat. Poate folosești aceasta idee și pentru alte situații. Cine știe?

Dacă și tu ai făcut piese de mobilier din obiecte reciclabile, nu ezita să ne împărtășești realizările tale.

Citește și: Grădinăritul ecologic în 4 pași. Ghid pentru un lifestyle sănătos

Articol preluat și adaptat din revista Casa și grădina

Stilist: Mihaela Vezentan

Producție: Ioan Șerban

Foto: Dan Vezentan, iStock

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noua editie este aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro