Dacă nu ai împodobit deja bradul de Crăciun, probabil că încă te gândești la culoarea (sau culorile) care să domine acest Crăciun. Te ajutăm să te decizi…
Mai întâi, alege acele decorațiuni care îți plac (dintre cele vechi), optează pentru o schemă de culoare și apoi poți lua decorațiuni noi, care să fie potrivite în combinația aleasă. În general, o schemă bazată pe două culori principale este cea mai simplă și cea mai de efect.
Verde și roșu. Este combinația clasică de Crăciun. Roșul este culoarea hainelor lui Moș Crăciun, iar verdele culoarea tradiționalului brad pe care îl împodobim în fiecare an. Pentru că sunt două culori puternice și contrastante, va fi o combinație foarte potrivită mai ales în casele în care există copii. Celor mici le plac culorile aprinse, deci vor iubi roșul, iar verdele le va aminti de frumusețea și farmecul bradului de Crăciun.
Alb și maro. Este o alegere pentru cei care își doresc ceva mai natural, care să imite cât mai mult un peisaj montan de iarnă, acoperit de zăpadă. Alege o nuanță caldă de maro, un maro roșcat, dulce care să ducă cu gândul ca nunața caldă a castanelor. În cazul aceastei scheme de culori este importantă și culoarea mobilierului – un mobilier alb sau de culoarea lemnului ajută dacă vrei un aspect general coerent.
Auriu și argintiu. Ei bine, dacă îți dorești un decor cu adevărat sărbătoresc, decorațiunile care îți transmit imediat că în casă e o atmosferă sunt cele de culoare argintie și aurie. Pentru că ies ușor în evidență, argintiul și auriul trebuie folosite cu măsură, de preferat pe obiecte mici – globuri, lumânări sau suporturi de lumânări. Împodobește-ți bradul cu globuri aurii și argintii sau folosește globurile pentru a face o coroniță bicoloră, pe care să o agăți pe hol sau în sufragerie. Decorează casa cu mici obiecte aurii sau argintii fieare colț din casă.
Albastru și alb. Când te gândești la culoarea specifică iernii, prima care îți vine în minte este albul. Un peisaj de iarnă perfect are însă două culori: albul zăpezii și albastrul cerului. Iar un peisajul ideal de iarnă noaptea este cel albastru, pentru că lumina reflectată face ca zăpada să pară albastră. Combinața este perfectă pentru un decor minimalist, elegant și în ton cu anotimpul.
Alb și roșu. Este o combinație tipică, simplă dar foarte elegantă. Dacă decorul casei tale include deja obiecte de mobilier sau decorațiuni textile albe, această schemă de culori va fi foarte potrivită și, mai ales, te va ajuta să decorezi fără multe cheltuieli în plus. În plus, foarte multe decorațiuni de Crăciun vin în culorile alb și roșu, deci vei avea de unde să alegi.
Auriu și verde închis. Este o combinație masculină, puternică, elegantă și potrivită pentru locuințele celor care vor să aibă un decor de sărbătoare, dar care să păstreze un aer serios și sobru. Auriul contrastează frumos cu verdele închis, de aceea va fi pus în evidență foarte bine.
Alb și gri. Ca și în cazul schemei albastru și alb, această ultimă propunere de decorațiuni redă foarte bine atmosfera exteriorului de iarnă. Este o schemă de culori reci, care vor face interiorul să pară curat, pozitiv și luminos (iar în zilele de iarnă, un interior luminos e ceva de care chiar ai nevoie). Dacă optezi pentru obiecte vesele, precum spiriduși, Moși Crăciuni și elfi, vei obține un decor primitor, chiar dacă cele două culori sunt reci.
Sursa foto: pixabay.com
1 comentariu
[…] Sărbătorile de iarnă sunt cu siguranță unul dintre cele mai speciale și așteptate momente ale anului. În această perioadă cu toții ne reunim împreună cu cei dragi pentru a sărbători și a ne bucura de atmosfera plină de magie a Crăciunului. […]