Acasa Eco Ingrediente naturale pentru o casă curată

Ingrediente naturale pentru o casă curată

Autor: Diana Colcer
1 comentariu 114 vizualizari 3 minute timp estimat

Toată lumea știe că lămâile, oțetul și bicarbonatul sunt utile pentru diferite metode de curățare. Dar acestea nu sunt singurele. Află câteva detalii despre aceste alimente utile în casă și cum pot fi ele folosite.

1. Lămâile – Citricele pot îndepărta murdăria din cuptorul cu microunde, pot elimina petele de pe lenjerie și pot da strălucire vaselor din alamă. Sucul de la jumătate de lămâie, în 100 mililitri apă se pune în cuptorul cu microunde. Setează-l să meargă la o treaptă medie de putere pentru cinci minute, apoi curăță cu o lavetă interiorul. Repetă, dacă este nevoie. Sucul de lămâie curăță petele de sânge și cele de suc de roșii și albește rufele. Sucul de la una-trei lămâi se pune în mașină la începutul programului de clătire și stoarcere.

2. Orez – Poate fi folosit pentru a curăța urmele de arsură. Înmoaie buretele de vase în orez și freacă zona afectată. Repetă dacă este nevoie. Va curăța foarte rapid pete greu accesibile.

3. Ketchup  – Este ideal pentru a curăța vasele și obiectele decorative din cupru. Întinde pasta, las-o să acționeze cinci-zece minute apoi îndepărtează cu apă caldă, frecând ușor.

4. Sare de masă  – Curăță în mod eficient blatul de bucătărie, tocătoarele din lemn. Presară sare pe blat apoi freacă cu un burete înmuiat în suc de lămâie sau oțet. Șterge cu un șervet curat. Sarea nu doar că îndepărtează urmele și petele, dar dezinfectează foarte eficient, pe termen lung. Este perfectă pentru a curăța vasele din fontă.

5. Nucile – Sunt perfecte pentru a repara zgârieturile de pe mobilierul din lemn. Frecă cu o nucă zona, apoi șterge delicat cu un șervet de hârtie.

6. Bicarbonat de sodiu – Este un veritabil magician în bucătărie. Amestecat cu apă caldă, atât cât să formeze o pastă, este un detergent eficient pentru toate scopurile și poate să facă să strălucească farfuriile de porțelan, paharele, vasele din sticlă, inoxul și orice suprafață de faianță.

7. Oțet – La fel ca bicarbonatul de sodiu, oțetul alb este un instrument puternic pentru curățare. Poate să împrospăteze rufele, să îndepărteze petele de pe covor, să curețe petele d epe suprafețele din sticlă și multe altele.

8. Vodcă – Este cel mai bun deodorant pentru pantofi, haine și face să strălucească obiectele din crom și porțelan.

9. Maioneză – Repară foarte eficient zgârieturile și crăpăturile din lemn. Umple mici crăpături cu maioneză, apoi neteziți deasupra, îndepărtând excesul. Rezultatele se văd în câteva zile. Uleiurile și proteine din ou fac lemnul să se umfle, ceea ce micșorează fisura, făcând-o invizibilă! maioneza este ideală pentru a curăța obiectele din fildeș și os redându-i culoarea naturală.

Citeste si: 6 ingredinete secrete pe care le poți adăuga când speli rufe

Text: Otilia Ignat

Foto: 123rf

1 comentariu

Ingrediente naturale pentru o casă curată - Despre Imobiliare 15 decembrie 2022 - 17:33

[…] post Ingrediente naturale pentru o casă curată appeared first on Casa și […]

Raspunde

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noua editie este aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro