Acasa Noutăți Întreținerea cutițelor de bucătărie: 9 sfaturi esențiale

Întreținerea cutițelor de bucătărie: 9 sfaturi esențiale

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 112 vizualizari 4 minute timp estimat

Cuțite de bucătărie sunt instrumente esențiale în orice bucătărie, dar pentru a le păstra în cea mai bună stare și a le face să dureze cât mai mult, este important să le întreții corect.

Iată 10 sfaturi esențiale pentru a-ți păstra cuțitele de bucătărie în cea mai bună stare:

1 Spălă-le manual după fiecare utilizare

Este important să speli cuțitele de bucătărie după fiecare utilizare, îndeosebi dacă le-ai folosit pentru a tăi alimente acide, cum ar fi citricele sau fructele de mare.

Spălarea lor imediat după utilizare poate ajuta la prevenirea coroziunii și la îndepărtarea bacteriilor.

2 Folosește un detergent blând

Este important să folosești un detergent blând atunci când îți speli cuțitele de bucătărie, deoarece detergenții puternici pot afecta lama.

De asemenea, evită să lași cuțitele de bucătărie în apă fierbinte pentru o perioada îndelungată de timp, deoarece și acest lucru poate afecta lama în timp.

3 Menține-le și ascute-le în mod regulat

Cuțitele de bucătărie trebuie menținute și ascuțite regulat pentru te bucura de o lamă ascuțiță și de precizie. Dacă observi că cuțitul tău nu taie la fel de bine că înainte, este probabil că are nevoie de ascuțire pe care o poți face cu ajutorul unei pietre de ascuțire. Menținerea lamei se face cu ajutorul masatului înainte de fiecare utilizare.

4 Depozitează-le în mod corect

Este important să depozitezi cuțitele de bucătărie într-un mod sigur și organizat, astfel încât să le poți găsi ușor și să te protejezi de accidente.

O husă de protecție sau un suport de cuțite sunt opțiuni bune pentru a le depozita. Evită să le depozitezi în sertare fără protecție, deoarece acest lucru poate duce la zgârierea lor sau la accidente.

5 Folosește cuțitul potrivit

Tăierea alimentelor tari cu un cuțit care nu este proiectat pentru asta ar putea duce nu doar la la deformarea lamei sau la ruperea ei dar te poți predispune inclusiv la accidente. În schimb, folosește un cuțit precum satârul pentru oase atunci când ai de tăiat oase, cuțit de filetat pentru carne și cuțitul bucătarului pentru legume.

6 Folosește un suport de tăiat sau o placă de tăiat atunci când tăi

Folosirea unor tocatoare lemn profesionale  precum cele de lemn, poate ajută la prevenirea zgarieturilor sau deformărilor lamei și astfel îți vei păstra cutitele în stare optimă pentru mai mult timp.

7 Evita să speli cuțitele de bucătărie în mașină de spălat vase.

Apă fierbinte și detergenții puternici pot afecta lama și mânerul cuțitului. În schimb, spală-le manual cu apă caldă și un detergent blând.

8 Asigură-te că usuci cuțitele de bucătărie bine după ce le-ai spălat

Lăsarea cuțitelor umede poate duce la coroziune sau la formarea ruginii, fapt care îți va afecta lama. Așadar nu lăsa cuțite de bucătărie în chiuvetă umede și nici nu le depozita umede, ci șterge-le cu o cârpă uscată înainte de depozitare.

9 Înlocuiește aceste cuțite de bucătărie atunci când sunt prea uzate

Cuțitele uzate pot fi periculoase de folosit și pot face muncă în bucătărie mai dificilă. Așadar asigură-te că te folosești de ustensile de calitate dar și că le schimbi atunci când acestea nu mai sunt funcționale.

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noua editie este aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro