Acasa CasăBucătărie Perete de accent cu (aspect de) cărămidă

Perete de accent cu (aspect de) cărămidă

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 137 vizualizari 4 minute timp estimat

Cărămida și piatra naturală sunt materiale foarte speciale în decorațiunile interioare. Fie că ai șansa de a avea un astfel de zid natural în casă sau îți dorești să-l creezi, totul e posibil.

Tapetul poate imita perfect cărămida și piatra naturală, iar efectul nu este cu nimic mai prejos decât în cazul unor pereți veritabili realizați din cărămidă și piatră naturală. Tapetul este o soluție estrem de practică pentru casă. Este versatil, poate contura și personaliza decorul, poate înnobila o cameră sau o poate transforma radical. Secretul este să alegi soluția potrivită, în acord cu stilul casei, să alegi un tapet de calitate și să îl lipești corect.

Dacă uneori facem eforturi pentru a ascunde zidurile de cărămidă, alteori acestea sunt soluții decorative excelente. O soluție excelentă, practică, caldă și foarte simplă pentru a avea pereți de cărămidă sau piatră naturală sunt imitațiile cu tapet. Dacă este un tapet calitativ cu greu se poate face diferența între real și imitație. Pentru efecte perfecte din punct de vedere decorativ peretele trebuie bine netezit, curățat, iar modelul de tapet ales trebuie să fie în acord cu stilul general din cameră și cu viziunea de ansamblu pentru camera respectivă. Un alt mare avantaj pe care îl are imitația cu tapet pentru cărămidă și piatră naturală este că poate fi folosită în mai multe camere din casă. Acest tapet se potrivește foarte bine pentru camera de zi, hol, bucătărie, dar este bine venit și în dormitor. Un singur perete din cărămidă și piatră naturală este suficient pentru a schimbă aspectul întregii încăperi. În dormitor, în sufragerie sau în cameră de zi se poate folosi acest finisaj pe toți cei patru pereți dacă se decorează cu cărămidă albă. Cel mai adesea, peretele cu zidărie albă se folosește că fundal, în dreptul căruia se amplasează fie un televizor, o canapea, sau patul dacă este vorba de dormitor.

Nu folosi niciodată mai multe tipuri de tapet decorativ cu imitații de cărămidă și piatră naturală, în aceeași încăpere și nici soluții diferite pentru camere diferite. Alege un singur model de tapet și îmbracă selectiv unul doi pereții din camera de zi, dormitor și bucătărie. Vei realiza continuitate, vei da personalitate și un stil personal camerelor și casei, în general. Combinația de cărămidă cu materiale naturale, precum lemnul sau piatră – chiar dacă folosești tapet, se potrivește pentru toate stilurile de mobilier – de la cel clasic, la cel modern. În privință textilelor, motive etnice, geometrice sau tribale sunt cele mai bune alegeri, dar nu trebuie exclus nici un fel de imprimeu atâta vreme cât este în acord cu stilul general și se completează cu aspectul pereților.

Imitațiile de cărămidă sau piatră naturală cu tapet sunt o excepțională alegere pentru interioare care poate rezolva extrem de simplu foarte multe probleme de amenajare.

Foto: Pixabay

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noua editie este aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro