Acasa Idei practice Cum să scapi de mirosurile neplăcute din mașină

Cum să scapi de mirosurile neplăcute din mașină

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 79 vizualizari 4 minute timp estimat

Atunci când duci mașina la spălătorie, experții știu cum să scape de mirosurile neplăcute „de la bord”. Dar și tu poți face ca aerul din interior să fie mereu unul plăcut…

Alimentele consumate în mașină (plus resturile și ambalajele rămase în urma acestora), băuturile vărsate pe banchete și alte obiecte care se ascund adânc sub scaunele mașinii pot contribui la schimbarea mirosului din interiorul mașinii. Spre deosebire de casa ta, mirosurile neplăcute din mașină pot fi dificil de îndepărtat, deoarece există o mulțime de locuri greu accesibile.

Identifică sursa mirosului

Cum spuneam, cel mai frecvent este vorba de lichide vărsate, firimituri de alimente, păr de animale de companie sau chiar mucegai provenit de la covoare și tapițerie, o chestie destul de comună la vehiculele mai vechi, care nu mai sunt etanșe și nu mai sunt protejate împotriva intemperiilor, ceea ce poate permite apei să intre ( sau dacă ai lăsat geamul deschis și apa a pătruns în mașină și nu s-a uscat). Pune-ți o pereche de mănuși chirurgicale și șterge zona afectată de mucegai cu un amestec de apă – patru părți, și o parte oțet alb, folosind o perie de curățat pentru a îndepărta mucegaiul. De asemenea, mirosurile neplăcute pot fi cauzate de un filtru de aer murdar, dar este necesar să mergi la service pentru a-l schimba.

Stai, simt cumva miros de țigări?

Un alt miros greu de îndepărtat dintr-o mașină este fumul de țigară. Dacă fumezi sau ai cumpărat o mașină „pre-owned” cu un miros persistent de fum de  țigară, lasă peste noapte un bol cu ​​zaț de cafea, coajă de citrice, bicarbonat sau batoane de scorțișoară în mașină pentru a ajuta la mascarea mirosului. Fă acest lucru înainte de a aspira mașina și repetă la sfârșitul procesului, dacă este necesar.

Aspiră toate suprafețele mașinii

Folosește un accesoriu pentru aspiratorul manual pentru a ajunge la crăpături precum panourile ușilor și în suporturile pentru pahare. Dacă acesta nu ajunge, folosește o cârpă umedă pentru a curăța consola centrală sau orice alt loc în care murdăria, firimiturile sau praful se pot acumula cu ușurință. Pentru pete și mirosuri extreme, ia în considerare curățarea cu abur a tapițeriei după ce ai aspirat, fie acasă, cu un aparat special, fie la o spălătorie.

Soluții pentru pete și mirosuri

Dacă tapițeria are și pete, o spumă dedicată pentru tapițerie auto cu o perie încorporată în cutie ar trebui să ajute, caută în hypermarketuri sau la magazinele de piese auto. De asemenea, poți apela și la soluții casnice, precum bicarbonatul de sodiu, care este un neutralizator al pH-ului și, dat fiind că majoritatea mirosurilor sunt acide, bicarbonatul de sodiu poate funcționa ca un supresor natural de mirosuri. Presară o linguriță de bicarbonat de sodiu peste zona pătată, freac-o și las-o să stea câteva ore. Acest lucru poate ajuta la absorbția lichidelor vărsate și la îndepărtarea mirosurilor în timpul procesului, după care poți aspira. Un detergent delicat poate fi util și pentru a îndepărta petele, și dacă mirosul persistă; folosește o sticlă cu pulverizator pentru a aplica, lasă să stea câteva ore, apoi șterge cu o cârpă din microfibră.

Mai bine previi…

După ce ai eliminat cauza mirosului, aerisește mașina pentru câteva ore și plasează un odorizant în mașină pentru a-i păstra un miros plăcut. Un instrument extrem de util este spray-ul cu aerosoli pentru aerul condiționat și poate fi pulverizat în orificiile de aerisire ale mașinii pentru a introduce un miros plăcut de fiecare dată când folosești aerul condiționat (iar acesta din urmă trebuie curățat periodic pentru ca aerul din mașină să fie curat, fără bacterii și/sau viruși).

Foto: Pixabay

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noua editie este aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro