Acasa Grădină Impresionează cu un gazon perfect: Ghidul practic pentru plantarea, întreținerea și înfrumusețarea peluzei tale!

Impresionează cu un gazon perfect: Ghidul practic pentru plantarea, întreținerea și înfrumusețarea peluzei tale!

Autor: Roxana Stoian
0 comentariu 87 vizualizari 4 minute timp estimat

Gazonul este o parte importantă a peisajului natural și poate adăuga frumusețe și valoare estetică pentru orice curte și grădină. Un gazon bine întreținut poate fi o adevarată bijuterie în curtea ta și poate crea o atmosferă relaxantă pentru petrecerea timpului în aer liber. Poate fi un spațiu ideal atât pentru copii, animale de companie, cât și o componentă cheie a designului peisagistic. Gazonul contribuie la îmbunătățirea calității aerului prin reducerea poluării, ajutând, totodată, la prevenirea eroziunii solului. Așa că, pentru a obține un gazon verde și sănătos este important să ai în vedere câteva aspecte: 

Primul pas este pregătirea solului

Înainte de a semăna, asigură-te că solul este fertil și aerisit. Îndepărtează resturile de plante, pietrele și alte lucruri de pe suprafața solului și adaugă un strat de compost sau de humus pentru a îmbunătăți calitatea solului.

După pregătirea solului, următorul pas este semănatul

Alege semințele de gazon care se potrivesc tipului de sol din zona ta, dar și de climă. Alegerea unei semințe de gazon potrivite poate face diferența în obținerea unui gazon frumos și sănătos. Împrăștie semințele uniform pe suprafața solului și acoperă-le cu un strat subțire de sol. Umezește solul, însă nu exagera cu cantitatea de apă. 

Următorul pas este întreținerea gazonului

Știm cu toții că în primii ani de viață gazonul necesită o atenție deosebită. Așa că, asigură-te că este udat frecvent, dar nu prea mult, asta pentru a evita apariția bolilor. Dacă totuși gazonul tău nu are un aspect sănătos și frumos, îți recomandăm să utilizezi Agrii Pack Gazon, un pachet care nu trebuie să lipsească din nicio curte.

Cum te ajută acest pachet și cum poate fi aplicat?

Agrii Pack Gazon este un pachet ce conține trei produse cheie: fungicidul ZOXIS 250 SC, îngrășământul foliar HUMITEX și fertilizantul de tip NPK, MEGASOL 19-19-19. 

Cum efectuăm tratamentele? 

Primul tratament se aplică în primăvară, după reluarea vegetației, pentru combaterea cu succes a bolilor foliare și pentru biostimularea gazonului. 

Sfat! Diluați în 10 L de apă 10 ml de ZOXIS 250 SC + 10 ml de HUMITEX + 40 g de MEGASOL 19-19-19. Soluția rezultată se amestecă, și se stroprește pe o suprafață de 100 mp de gazon. Ar fi recomandat să reluați acest tratament circa o dată pe lună sau după fiecare 3 cicluri de tuns/tăiere/aerare. De asemenea, este ideal aplicarea a 5-7 tratamente pe întreaga perioadă de vegetație pentru a avea un gazon de invidiat, îngrijit ca de un profesionist. Nu uita, că un gazon frumos și viguros reprezintă o sursă de bucurie și distracție pentru întreaga familie. Și mai mult contribuie și la sănătatea mediului înconjurător. Agrii Pack Gazon poate fi achiziționat de pe https://magazin.agrii.ro/

 

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noua editie este aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro