Masina de tocat carne este unul dintre echipamentele esentiale de la nivelul unei bucatarii sau gospodarii romanesti. Aceasta iti ofera posibilitatea de a-ti toca propria carne, evitand astfel achizitionarea unui produs de calitate slaba din unitatile comerciale.
Desigur, o masina de tocat carne este incredibil de utila in mediul rural, acolo unde carnea este mereu proaspata. Totusi, nu poti achizitiona prima masina pe care o gasesti. Contrar asteptarilor, exista o serie de caracteristici si aspecte care trebuie luate in calcul in vederea realizarii unei achizitii adecvate!
Modul de operare – manual sau electric
Majoritatea uneltelor de acest tip disponibile pe piata si destinate uzului in gospodarii sunt manuale. In ciuda modului de operare manual, o masina de tocat carne de acest tip nu prezinta dificultati in timpul utilizarii. Desigur, lucrurile se schimba atunci cand ai de gestionat o cantitate semnificativa de carne. Intr-un asemenea caz, vei avea ne voie de un model electric.
Apoi, cand se pune problema unei afaceri care are nevoie de o masina de tocat carne semi-profesionala sau profesionala, este de la sine inteles faptul ca ai nevoie de un model electric. Doar acesta poate garanta randamentul, implicit profitabilitatea afacerii tale.
Totodata, trebuie mentionate si masinile manuale care pot fi echipate cu un motor electric, in functie de necesitatile utilizatorului. Acestea pot fi o achizitie extrem de utila pentru gospodarii care planuiesc dezvoltarea gospodariei lor in viitorul apropiat.
Prezenta accesoriilor – evita achizitiile ulterioare
Trebuie sa stii ce tip de carne tocata vrei sa faci pentru a alege un model cat mai adecvat. In cazul unei afaceri, vei dori ca masina de tocat carne pe care o achizitionezi sa prezinte toate accesoriile necesare pentru a evita achizitiile ulterioare.
Pentru uzul casnic, intr-o gospodarie, nu vei avea nevoie de un numar ridicat de accesorii – dar cele de baza trebuie sa fie prezente.
La capitolul accesorii, o masina de tocat carne moderna poate fi echipata cu un element destinat productiei sucului de rosii, precum si adaptoare specializate pentru productia carnatilor si chiflelor. Pagina cu informatii aferente produsului pe care vrei sa-l achizitionezi ar trebui sa includa detalii despre accesoriile prezente.
Dimensiunea – asigura-te ca ai loc in bucatarie
O masina de tocat carne moderna, semi-profesionale (uneori chiar si hobby), poate avea dimensiuni considerabile. Singura optiune de dimensiuni mai mici ar fi traditionalele masini manuala, caracterizate de forma specifica – cilindrul orizontal, palnia de intrare pentru carne si manerul pentru actionarea manuala. Deseori, acestea nu sunt preferate in gospodariile moderne, in special din cauza formei neregulate care creeaza dificultati in gasirea unui loc potrivit pentru depozitarea si utilziarea uneltei.
Se prefera astfel masinile de tocat carne electrice. Acestea prezinta un bloc relativ dreptunghiular care adaposteste motorul, oferind astfel echipamentului o forma mai compacta, pastrand in acelasi timp dimensiunile relativ mici.
Usurinta de utilizare si curatare
Nu in ultimul rand, trebuie sa iei in calcul, pe langa cat de usoara este utilizarea echipamentului si cat de usoara este curatarea acestuia. O masina de tocat carne trebuie spalata si dezinfectata dupa fiecare utilizare. Indiferent de tipul echipamentului, manual sau electric, va fi necesara demontarea anumitor piese pentru a facilita curatenia. Trebuie sa te asiguri ca acest lucru poate fi realizat cu usurinta si nu este o corvoada, printre altele.
Toate detaliile de care ai nevoie pentru a achizitiona o masina de tocat carne perfecta pot fi gasite in magazinul online ZEP.ro. Categoria dedicata masinilor de tocat carne este echipata cu zeci de produse, fiecare fiind insotit de o descriere generala, precum si de o prezentare a pachetului produsului (elemente de baza, accesorii).