Alegerea comodei potrivite pentru casa ta trebuie să reflecte stilul tău, să corespundă cu amenajare din locuința și să răspundă cât mai adecvat la necesitățile tale specifice de depozitare. Comodele sunt nu doar piese de mobilier practice, ci și elemente de design care influențează estetica și personalitatea spațiului în care este amplasată.
Cum alegi comoda potrivită este în fapt o chestiune de gust personal, dar chiar și așa câteva sfaturi te vor ajuta să faci o alegere corectă. Toate acestea pot fi utilizate și atunci când optezi pentru elemente de mobilier individuale, care să completeze decorul interior.
Decide unde vrei să amplasezi comoda
Începe prin a alege locul potrivit pentru noua ta comodă. Evaluează spațiul disponibil și analizează celelalte piese de mobilier din cameră. Poți să te gândești și la posibilitatea înlocuirii altor piese cu o comodă cu sertare. Vei simplifica decorul și vei obține un spațiu mai ordonat.
Dacă ai obiecte decorative pe care vrei să le păstrezi la vedere, poți lua în considerare un dulap mai înalt, cu rafturi și uși din sticlă.
👉 Profită de beneficiile stilului minimalist. Un decor minimalist este primul pas pentru un alt stil de viață, mai simplu. Principilul de bază este „mai puțin este, în fapt, mai mult”, atât în ceea ce privește casa, posesiunile și modul de gândire.
Alege comoda potrivită în funcție de nevoile tale de depozitare
Gândește-te la ceea ce vrei să depozitezi în comodă și de cât de mult spațiu ai nevoie. Nu subestima necesitatea de depozitare, dar nici nu supralicita. Pentru dormitor sau zona holului ia în considerare o comodă dublă sau două comode simetrice. Cele mai potrivite sunt cele cu sertare pentru a avea suficient spațiu pentru toate obiectele care trebuie depozitate.
Alege o comodă cu sertare, dacă obiectele pe care urmează să le depozitezi sunt din categorii foarte diferite. Sertarele sunt ideale pentru a te ajuta la organizare și contribuie la menținerea ordinei.
Explorează toate opțiunile de design
Comodele nu se rezumă doar la sertare. Unele au doar uși și rafturi, altele combină sertarele cu rafturi închise sau deschise. Există și modele care asociază ușile transparente cu cele pline, din lemn. Alegerea ideală este cea care îți permite să o integrezi natural în designul camerei. De exemplu, o comodă cu rafturi poate funcționa și ca noptieră. Amplasată pe hol poate juca rol de consolă și pantofar.
Este mereu o decizie inteligentă să optezi pentru o comodă care îndeplinește mai multe funcții concomitent pe lângă cea principală de depozitare.
Alege stilul și culoarea potrivite pentru comoda
După ce ai stabilit necesitățile de spațiu și depozitare, caută un stil care să se potrivească gustului tău. Este ultimul pas pentru a alege comoda potrivită. Poți opta pentru o comodă care completează decorul existent. O alegere inspirată sunt și cele care creează contrast interesant printr-o asociere între nou și modern, clasic și minimalist sau retro.
Experimentează stiluri îndrăznețe. De exemplu, o comodă neagră ori una cu aspect futurist. la fel de interesantă poate să fie și o soluție radical opusă, alegând o comodă vintage cu detalii handmade. Orice alegi va deveni un element care va atrage privirea.
Poți opta și pentru o comodă din aceeași colecție cu restul pieselor de mobilier, pentru a crea un aspect unitar și armonios în întreaga ta locuință.
Acum știi cum alegi comoda potrivită, iar orice nouă achiziție de mobilier va fi mai simplă, mai rapidă și-ți va aduce satisfacții și beneficii mai mari, fără ezitări.
Sursa foto: pexels.com