Acasa Casă Cum să câștigi câte un metru pătrat de spațiu liber în fiecare cameră

Cum să câștigi câte un metru pătrat de spațiu liber în fiecare cameră

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 84 vizualizari 7 minute timp estimat

Te gândești să începi curățenia de Crăciun, ocazie numai bună să și redecorezi puțin. Și dacă tot o faci, n-ar strica deloc ceva spațiu liber în plus.

 

Orice specialist ți-ar spune că există două motive pentru care locuința ta pare încărcată: nu folosești spațiile verticale disponibile și nu ai găsit încă soluții de depozitare potrivite pentru locuința ta. De aceea, am căutat cele mai bune idei pe care le poți aplica cu succes în casa ta.

  1. Hol – alege mobilier funcțional

Holurile, prin definiție, sunt spații de trecere înguste, către care trebuie să ne aplecăm toată atenția pentru a le putea maximiza funcționalitatea. O piesă inteligentă de mobilier poate să răspundă celor trei nevoi esențiale atunci când te afli într-un hol: cuier, băncuță pe care poți sta ca să te încalți și spațiu de depozitare pentru încălțăminte.  

E un design simplu, dar care bifează cele două elemente care ne interesează într-o locuință mică: verticalitatea și spațiile de depozitare. Nu mai spunem că optimizarea spațiului nu trebuie să se oprească aici. Acel cufăr cu rol de băncuță poate fi cu atât mai folositor cu cât găsești soluții de compartimentare care să-ți permită să ascunzi în el și încălțămintea cel mai des folosită, papucii de casă, poate și kitul de îngrijirea a pantofilor.  

  1. Bucătărie – gândește totul încorporabil și pe verticală

Dacă simți nevoia de mai mult spațiu liber în bucătăria ta, înseamnă că nu ai profitat din plin de spațiul de pe verticală. Pereții devin prietenii tăi cei mai buni: rafturi și dulapuri suspendate, în nuanțe deschise, îți vor pune la dispoziție mai mult spațiu de depozitare. Cu cât păstrezi mai libere blaturile și încorporezi electrocasnicele în mobilier, bucătăria va câștiga automat mai mult spațiu de lucru și, mai ales, un aspect omogen.

După o petrecere și câteva pahare de vin, îți vei dori o soluție de „depozitare“ rapidă pentru muntele de vase și tacâmuri murdare, astfel încât bucătăria să revină în doar 5 minute la aspectul ordonat, cu blaturi lucioase sub reflexia spoturilor încorporate în dulapurile suspendate. Dacă ar fi posibil să-ți mai amintești abia a doua zi de ele, ar fi perfect! Vezi aici cam câte seturi de vase murdare poți să ascunzi într-o mașină de spălat vase, ca te să te bucuri până la capăt de petreceri și spațiul din bucătărie. Iar dacă mașina este încorporată în mobilier, ai toate șansele să uiți de griji după ce apeși un buton. Soluțiile încorporabile sunt astăzi un principiu de bază în designul bucătăriilor moderne, pentru care orice centimetru contează.

Continuitatea mobilierului și distragerea atenției doar prin elemente intenționate, cum ar fi un ghiveci de plante aromate sau o carafă de limonadă pe un blat liber, e raiul în bucătăriile mici.

  1. Dormitor – îmbină soluțiile de depozitare cu stil

Poți transforma un dormitor mic într-un spațiu util dacă recurgi cu dezinvoltură și deschidere la dispunere pe verticală, rafturi albe, cuiere și soluții de depozitare creative. Desigur, trebuie să pornești de la piesele de rezistență din dormitor – patul și dulapul. Pentru a profita din plin de un spațiu limitat, patul și mai ales suprafața pe care o descrie el este foarte importată. Așa că orientează-te către paturi cu sertare dispuse de-o parte și cealaltă sau cu mici firide încastrate în designul său, perfecte pentru a găzdui orice, de la cărți la cutii cu pantofi.

Despre dulap nu sunt prea multe de spus, ci despre spațiul pe care îl lasă liber. Noptierele, dacă mai încap, sunt foarte utile, în special atunci când sunt compacte și au mai multe sertare la dispoziție. Dacă nu mai ai loc de ele, improvizează: găsește niște rafturi simple și accesibile care pot fi fixate în perete, la nivelul patului sau deasupra lui, unde poți să ții lucrurile preferate: ramele cu fotografii, revistele de design interior sau planta care îți dă mereu o stare de bine. Că tot vorbim despre confort, s-ar putea să-ți fie de folos și 9 idei pentru un dormitor confortabil.

  1. Living – ține cont de dimensiunea mobilierului

Să vorbim despre lucrurile evidente. Dacă ai un living mic, nu poți îngrămădi în el piese mari de mobilier. Alege unele suficient de mici cât să se potrivească bine în spațiul disponibil și să păstreze niște proporții firești dar suficient de inteligent gândite astfel încât să servească unuia sau mai multor scopuri. Potrivite spațiului și funcționale pot fi toate piesele de mobilier, dacă urmezi modelul de gândire prin care ajungi la canapeaua ideală:

  1. O canapea care încape perfect în living și lasă suficient spațiu și altor piese de mobilier, precum și pentru zona de trecere, este perfectă.
  2. O canapea care încape perfect în living, lasă suficient spațiu altor piese de mobilier și zonei de trecere, se extinde și poate susține un somn liniștit al prietenilor care nu se mai dau plecați de la tine, e mai mult decât perfectă.
  3. O canapea care încape perfect în living, lasă suficient spațiu altor piese de mobilier și zonei de trecere, se extinde și are spațiu de depozitare pentru pernele și lenjeria pe care vor dormi prietenii, nu are termen de comparație.

Cu puțin exercițiu și obiective care țin de funcționalitate, orice spațiu, oricât de mic ar fi, poate părea încăpător. Nu e cine știe ce știință la mijloc, probabil deja știai soluțiile acestea, cheia este să-ți iei inima în dinți și să faci modificările care pot face diferența dintre un spațiu aglomerat și îngrămădit și unul aerisit.

Sursa foto: stockholm-vitt.blogspot.com, dollarphotoclub.com, beko.ro

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noua editie este aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro