Schimbarea culorii pereților reprezintă o modalitate simplă și rapidă de a-ți împrospăta locuința, o nouă vopsea poate fi destul de costisitoare. Pentru a-ți veni în ajutor, ți-am pregătit o listă de sfaturi care te pot ajuta să economisești bani.
Nu fi impulsiv(ă)
Te gândeai de ceva timp să vopsești, ai niște bani puși deoparte și ți-ai dat seama că ai câteva zile libere în care te-ai putea apuca de asta? Sună grozav, dar nu te grăbi!
În primul rând, gândește-te bine ce nuanță îți dorești, dar și ce s-ar potrivi în locuința ta – sunt două lucruri diferite. Apoi, înțelege diferențele dintre mai multe tipuri de vopsea și alege-o pe cea care îți satisface nevoile. Ia în calcul și restul lucrurilor pe care mai trebuie să le cumperi: ipsos (pentru a acoperii eventualele găuri), amorsă (pentru ca vopseaua să aibă aderență și culoarea să iasă uniform), bandă de hârtie (de lipit pe tâmplăria ferestelor, tocurile ușilor, podea etc), folie de plastic (pentru ombilă), găleată pentru vopsea, trafalet, pensulă etc.
Nu revopsi toți pereții
Uneori, mai puțin e mai bine – mai ales când vrei să faci economii. O soluție bună este să alegi un perete de accent pe care să îl vopsești într-o culoare mai deosebită – de exemplu, verde închis în spatele canapelei sau vișiniu pe peretele cu patul.
Calculează necesarul de vopsea
Acest pas estre necesar pentru a nu cumpăra prea puțină sau prea multă vopsea. Ideal este să cumperi cu 10% mai multă decât ai nevoie, în caz că ai nevoie pentru retușuri sau au loc pierderi accidentale.
Compară prețuri și caută oferte
Poți face economii semnificative în acest fel, mai ales dacă ai nevoie de o cantitate mare de vopsea. Deseori poți afla de reduceri din newslettere sau de pe paginile de Facebook ale magazinelor care vând vopsea, deci profită de acest lucru! Dacă găsești o ofertă doar online și te temi că nuanța nu este cea potrivită, nu trebuie decât să faci o vizită magazinului pentru a o verifica.
Timpul înseamnă bani
Poate că vrei să îți vopsești singur locuința, dar există situații în care nu vei economisi bani în acest fel. Dacă lucrezi ca freelancer sau ești plătit pe oră sau pe volumul de muncă, gândește-te bine cât îți va lua să vopsești. În caz că nu e rentabil, apelează la un profesionist (pentru care ai primit recomandări!).
Informează-te cât mai mult
Urmărește tutoriale video, citește forumuri, cere sfaturi prietenilor, discută cu vânzătorul de la magazinul de vopsea etc. Cu cât faci mai puține greșeli, cu atât vei avea nevoie de mai puține retușuri, deci vei economisi vopsea.
Foto: Pixabay