Ai atât de multe produse de machiaj încât nu mai știi unde să le pui: e primul semn că ar trebui să le organizezi.
Dar, mai întâi, trebuie să le sortezi. Începe prin a verifica datele de expirare: odată ce expiră, ingredientele active și conservanții încep să devină mai puțin eficienți, adică produsele tale de machiaj nu vor funcționa la fel de bine și te expui riscului de iritații sau chiar infecții. Dacă nu vezi o dată anume, încearcă să identifici pictograma cu un recipient cu capac ridicat, în care scrie câte luni poate fi folosit în siguranță. totul e să-ți amintești când l-ai deschis (de asta e util să scrii chiar tu cu markerul când le desigilezi). Produsele pentru ochi trebuie aruncate după 3 până la 6 luni și tot ce aplici pe buze după 12 luni, produsele pentru față lichide și cremoase (cum ar fi fondul de ten și fardul de obraz) sunt valabile un an după ce au fost deschise, iar formulele pulbere pot fi folosite la 18 luni. Aruncă tot ce pare sau miroase ciudat; chiar dacă nu este trecută o dată de expirare, expunerea la degete și aplicatoare murdare, depozitarea necorespunzătoare sau lăsarea unui capac deschis prea mult timp poate face ca produsele tale să fie destul de… contaminate. Dacă culoarea pare modificată, textura s-a schimbat sau simți un miros neobișnuit, aruncă produsul cât mai curând posibil. Și accesoriile trebuie aruncate destul de des, mai ales dacă perii încep să le cadă.
CURĂȚĂ TOATE ARTICOLELE DIN TRUSĂ
Igienizează tot ce a mai rămas după ce ai aruncat din produsele de machiaj. Până la 90% din produsele din trusa medie de machiaj sunt contaminate cu bacterii precum stafilococul și E. coli. Pensulele și bureții de machiaj trebuie spălate după fiecare utilizare, dar știm ca asta e destul de dificil. Poți apela la soluțiile de la farmacie – toarnă lichidul într-o sticlă cu pulverizator. Măcar o dată pe lună, curăță-le temeinic cu apă caldă și un produs de curățare pentru pensule de machiaj, sau un șampon delicat (săpunul obișnuit poate descompune firele de păr) și așază-le culcate pentru a le usca. Bureții sunt mai predispuși la dezvoltarea bacteriilor, spală-i la fiecare două săptămâni cu un detergent solid pentru pensule și apă fierbinte, și lasă-i să se usuce complet înainte de a-i folosi din nou.
IGIENIZEAZĂ PRODUSELE
Creioanele dermatograf ar trebui să fie ascuțite cel puțin o dată pe săptămână pentru a scoate la iveală un strat proaspăt înainte de o nouă utilizare și ar trebui să fie ușor împroșcate cu același spray pe bază de alcool pe care îl folosești pentru accesoriile de machiaj. Cum nu poți curăța rujurile, corectoarele cremă, produsele iluminatoare sau alte produse similare, dar dacă produsele tale au fost contaminate, folosește un cuțit sau un cutter pentru a tăia stratul superior. Ambalajele exterioare trebuie, de asemenea, șterse la fiecare câteva săptămâni cu o soluție dezinfectantă.
ORGANIZATOARE DE MACHIAJ
Investește în organizatoare de machiaj transparente care lasă totul la vedere, ceea ce te va face mult mai eficientă la capitolul organizare. Sectorul de containere din magazine (Primark, Kysk, Mumuso, etc.) are o mulțime de opțiuni, ceea ce face ușoară personalizarea configurării acestora. Începe cu câteva sertare stivuibile, care sunt suficient de înalte pentru a se potrivi produselor precum fondurile de ten și sticluțelor de ulei cu picurător și apoi unele care sunt suficient de largi pentru a adăposti palete, borcane mici și formule compacte. De asemenea, ar putea fi foarte utile: tăvi pe niveluri pentru rujuri și recipiente tubulare pentru a depozita orice este lung și subțire, cum ar fi creioane, bețișoare, mascara și pensule. Pentru a menține totul funcțional pentru momentul în care te aranjezi, grupează-ți produsele în funcție de cum / unde / când sunt utilizate, nu după cum arată.