Acasa Noutăți Cum să păstrezi cărţile vechi pentru a le putea vinde către un anticariat

Cum să păstrezi cărţile vechi pentru a le putea vinde către un anticariat

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 209 vizualizari 4 minute timp estimat

Foarte multe persoane ajung să deţină cărți vechi, indiferent că le primesc moştenire sau le cumpăra de-a lungul vieţii. Din diverse cauze, o parte dintre acestea decid la un moment dat că ar trebui să le vândă şi să obţină un preţ bun pentru ele.

În întâmpinarea celor care deţin un număr mai mic sau mai mare de cărţi vin anticariatele online, precum CumparCarti.ro, care publică anunţuri diverse în ideea de a atrage atenţia asupra serviciilor pe care le oferă. Anticariatul menţionat anterior cumpăra cărţi de la domiciliul celor care le vând, din domenii diverse, autori consacraţi sau mai puţin cunoscuţi publicului larg, edituri diverse, cărţi rare, vechi sau publicate într-o perioadă recentă.

La anunţul cumpăr cărţi de la domiciliu răspund numeroase persoane care vor să renunţe chiar şi la întreaga bibliotecă. Pentru că starea în care se afla cărţile care urmează să fie vândute este importantă, achizitorii de carte oferă sfaturi cu privire la modul în care ar trebui să fie conservate cărţile vechi.

Reguli importante de păstrare a cărţilor vechi la domiciliu

Cărţile vechi trebuie să fie aerisite periodic. Este un bun obicei să fie răsfoite încet, cel puțin o dată la două luni. Pe de altă parte, atunci când cărțile se aranjează în bibliotecă, trebuie să se evite comprimarea/ presarea/înghesuirea lor, pentru a nu se deteriora legăturile și pentru a preveni răspândirea paraziților hârtiei de la un volum la altul. Un alt aspect important ține de faptul că nu trebuie să fie păstrate în biblioteci închise, pentru a se favoriza schimbul de aer.

Este recomandat ca volumele să nu fie expuse direct la lumină. De asemenea, se evită apropierea de sursele de căldură și de mediile excesiv de umede. La fel de important este ca volumele vechi să fie manipulate cu mănuși speciale.

Ce presupune curăţarea de cărţi vechi

O altă regulă “de aur” tine de curăţarea cărţilor. Praful de pe cărți și de pe rafturile care le adăpostesc se şterge în fiecare săptămână, pentru a preveni o eventuală infestare cu paraziți. De astfel, tratamentul antiparazitar nu este deloc neobișnuit la cărțile vechi – și nu numai.

Există tratamente specializate împotriva viermilor de lemn. Cu toate acestea, astfel de tratamente sunt foarte complicate și, prin urmare, destul de costisitoare. Există, totuși, o alternativă excelentă: utilizarea camforului. Mai întâi se îndepărtează insectele încă vii cu o perie fină, foarte moale.

Odată ce dăunătorii și praful produs de aceștia s-au îndepărtat, se împrăştie puțin camfor între pagini. În cazul în care a fost afectată și legătura cărții, se aplică tratamentul și pe aceasta, dacă este posibil. În cele din urmă, se înveleşte cartea într-unul sau mai multe straturi de celofan. Cartea se poate redeschide după o lună sau, în caz de infestare masivă, chiar și peste două luni. Se îndepărtează pudra de camfor cu o perie, apoi cartea se lasă la aer pentru cel puțin o zi.

Toate aceste reguli fiind respectate, aceste cărţil vechi vor fi într-o stare bună atunci când se doreşte vânzarea lor. Anticarii de la Cumpăr Cărţi achiziţionează şi astfel de cărţi vechi, pentru care oferă un preţ corect, pe care îl stabilesc după evaluare.

Fotografii: Unsplash.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noua editie este aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro