Acasa Idei practice Decorează bradul de Crăciun ca un profesionist

Decorează bradul de Crăciun ca un profesionist

Autor: Otilia Ignat
0 comentariu 277 vizualizari 13 minute timp estimat

Decorează bradul de Crăciun ca un profesionist, mai ales dacă faci parte din categoria celor care vor ca în perioada sărbătorilor de iarnă totul să fie perfect. De Crăciun, bradul este piesa centrală inclusiv pentru poze pe Instagram, dar și  sursa amintirilor care să dureze o viață. Aceste secrete și sfaturi utile pentru a decora bradul de Crăciun ca un profesionist cu experiență, la curent cu ultimele noutăți, îți vor fi de ajutor pentru a face din aceste sărbători une cu totul speciale. 

Alege un brad de dimensiunea potrivită

Una din cele mai importante reguli în amenajare este păstrarea echilibrului proporțiilor. Și bradul de Crăciun trebuie să se spună acestui principiu. în consecință alege un brad care să fie proporțional cu spațiul în care va fi amplasat, astfel încât să se integreze cât mai natural. Nu trebuie să sufoce toată încăpere, dar în același timp este necesar să fie suficient de mare pentru a atrage privirile și a impresiona. 

Regula este valabilă indiferent dacă optezi pentru un brad natural, pentru unul în ghiveci sau pentru unul artificial. 

Un alt detaliu important care influențează stilul în care decorezi bradul de Crăciun este aspectul coronamentului. Cei sintetici au forme perfecte, cei naturali sunt asimetrici și imperfecți, dar tocmai acesta este farmecul lor. Sunt unici și au personalitate, iar acest aspect este elementul principal. Poziționează-l astfel încă să fie vizibilă cea mai bogată parte a lui. 

👉 Conurile de brad, pot fi decorațiuni spectaculoase pentru Crăciun, mai ales dacă le vei utiliza într-un brad natural. 

Decorează bradul începând cu instalația de lumini  

Folosește instalație cu becuri transparente sau albe. Sunt mereu cea mai bună alegere și soluția optimă prin care bradul de Crăciun va fi pus, cu adevărat în valoare. Aranjează beculețele în mod egal prin brad, atât înspre trunchiul acestuia, cât și pe ramuri. Efectul maxim îl vei obține atunci când beculețele sunt așezate pe ramuri, nu sub ele și când cablul electric este cât mai puțin vizibil. Un truc bun este să folosești două rețele, una în interior, alta în exterior (pe vârfurile ramurilor).

Se recomandă 100-150 de beculețe pentru fiecare metru din înălțimea bradului natural și 150-200 pentru cei artificiali. Începe de jos în sus, rotind rețeaua de beculețe în spirală. Împletește cablul printre ramuri. Rezultatul este perfect atunci când beculețele sunt cât se poate de echilibrat așezate, fără zone umbrite sau excesiv luminate. 

Alege o temă și culorile potrivite și decorează bradul de Crăciun cu stil

Un brad de Crăciun decorat profesionist are un aspect unitar care leagă decorațiunile împreună. Decizia asupra unei teme înainte de a alege decorațiunile dă tonul și îți oferă o idee clară despre cum să-ți decorezi bradul. Poți alege o variantă tradițională, opulentă, unde combinația dintre roșu și auriu este fără greșeală. O altă variantă este bradul în stil scandinav, în nuanțe neutre și alb, sau alege varianta unei combinații dintre albastru și argintiu pentru o estetică rece. 

Alege două culori principale (roșu și argintiu, roz și alb, auriu și maro roșcat), care să domine cromatic bradul. Există și varianta monocromă (auriu, argintiu, alb, albastru) care va da un aspect sofisticat bradului sau soluția minimalistă în care vei opta pentru foarte puține elemente decorative, dar de dimensiune mare. Acesta din urmă este una foarte elegantă și o alegere perfectă doar pentru un brad natural bogat și frumos, dar nepotrivită pentru unul artificial. 

Stilul în care vei decora bradul trebuie să împrumute din cel al încăperii în care se află. Un decor vintage nu va încadra bine un brad după ultimele tendințe, după cum un decor modern  sau stilul industrial nu se va potrivi cu un brad tradițional. 

👉 Află tot ceea ce este important despre bradul natural. Cum îl alegi și cum îl păstrezi verde mai mult timp

Tendințele sezonului 2023-2024 pentru bradul de Crăciun 

Fiecare an vine cu idei noi. Unele dintre ele sunt atât de frumoase încât le vom regăsi mai mulți ani la rând. Și acest sezon are propriile lui noutăți. 

  • Culori calde, tonuri întunecate, melancolice. 
  • Noutățile cromatice ale sezonului: violet, negru, portocaliu și roz.  
  • Cea mai specială combinație de culori: roz și verde. 
  • A doua variantă de combinații de culori; negru strălucitor și roșu-burgundia (burgundia este o nuanță bogată, profundă de roșu închis, cu nuanțe de purpuriu sau violet).
  • Prima opțiune – brazi decorați în stil vintage, cu elemente de decor vechi, desperecheate. 
  • A doua opțiune – decor minimalist, cu cât mai puține elemente posibil. 
  • A treia opțiune – brazi cu efect de zăpadă. 
  • Sunt pe val brazii înalți și înguști, cu ramuri mai rare. 
  • Top decorațiuni: fundele din catifea mari, globurile mari și foarte mari, baloanele și beteala foarte pufoasă.

Decorează bradul de Crăciun

Ornamentele și figurinele 

Alegerea celor mai potrivite ornamente și decorațiuni pentru bradul de Crăciun trebuie să țină cont de materiale din care sunt realizate și cu textura acestora. Și acestea se raportează la stil și decorul de ansamblu din încăpere. Catifeaua, elementele metalice aurii sau argintii, decorațiunile complicate, prețioase  sunt potrivite unui decor somptuos, în timp ce elementele din lemn sticlă simplă sunt ideale pentru un decor clasic sau minimalist. 

Numărul elementelor agățate în brad variază în funcție de stil. Pentru un aranjament minimalist sunt suficiente 20 pentru fiecare metru din înălțimea bradului, iar pentru un brad bogat decorat sunt necesare cel puțin 30 de ornamente pentru fiecare metru din înălțimea bradului și cel mult 80. 

👉 Când se împodobește bradul de Crăciun, depinde de stilul și obiceiurile tale. Nu există o regulă precisă, dar cu cât o faci mai devreme cu atât te vei bucura mai mult de frumusețea lui. 

Decorează bradul de Crăciun ținând cont și de aceste sfaturi

  • alege ornamente mari în aceeași culoare, cu forme diferite; 
  • grupează trei sau cinci globuri de aceeași culoare dar de dimensiuni diferite;  
  • grupează piese de aceeași dimensiune dar în culori diferite, contrastante; 
  • repetă un tip anume de glob de cel puțin șase ori, ideal de 12 ori, pentru brazii care au mai mult de 1,5 m înălțime; 
  • pune globuri mai mari în adâncul ramurilor și mai mici spre vârf; 
  • renunță la ideea de a pune globurile mici în partea de sus a bradului și pe cele mari jos; 
  • nu uita de panglici decorative (folosește-le pe cele cu margini cu fir metalic care pot fi ușor aranjate), care pot fi de aceeași culoare sau în două nuanțe contrastante identice cu cele ale culorilor de bază pe care le-ai ales; 
  • folosește panglici cu lățimi diferite pentru a crea un impact mai mare.

Figurinele sunt un element esențial, pentru că oferă caracterul personal și festiv bradului. Nu le așeza simetric în brad. Nu folosi niciodată mai mult de trei-cinci de figurine pentru fiecare metru din înălțimea bradului. Alege figurine care spun aceeași poveste pentru o imagine unitară. 

Decorează bradul de Crăciun. Decor cu globuri albe

3 trucuri pentru bradul artificial

  1. Deși sunt perfecți, nu au parfumul celor naturali. Îl poți însă suplini cu folosind decorațiuni parfumate sau ulei esențial de brad. Ai grijă ca aroma să fie naturală și cu intensitate firească. 
  2. Decorează bradul de Crăciun cu elemente strălucitoare, pentru ca ascunde aspectul sintetic al bradului. 
  3. Îmbracă baza bradului, cu o „fustă” care este tușa finală a decorului și servește la echilibrarea designului general al bradului. Acesta trebuie să aibă o circumferință egala cu a ultimului rând de ramuri. 

3 trucuri pentru bradul natural

  1. Pune în valoare faptul că este natural, folosind mai puține decorațiuni care să lase libere cât mai mult din ramuri. 
  2. Bardul natural are nevoie de becuri cu lumină caldă în număr cât mai mare. Regula de aur este: beculețe multe și globuri puține. Renunță la ghirlande și panglici. 
  3. „Fusta” nu este necesară. Bradul tăiat îl poți așeza într-un vas încăpător umplut cu pământ, iar acesta într-un coș de paie.

Acum știi cum se decorează bradul de Crăciun , pentru a face din el o capodoperă cu aceste secrete de la profesioniști! Nu uita să te joci cu ornamentele și figurinele, astfel încât să reflete și personalitatea ta și vei transforma Crăciunul într-un festival de magie și eleganță în casa ta!

Sursa foto: 123rf.com

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noua editie este aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro