Există o mulțime de motive pentru care să folosești gazon artificial. Acesta nu trebuie udat, tuns și fertilizat periodic, te scapă de grija buruienilor, se întreține ușor și are mereu un aspect frumos. Poate fi utilizat pe spații mici și mari. În plus, se poate amplasa pe orice suprafață, chiar și pe ciment, mărind astfel spațiul verde din curte.
În ultima vreme, gazonul artificial a devenit tot mai prezent în grădinile caselor. Este bine să ai în vedere faptul că există o mare diversitate. Criteriile de apreciere a calității țin de flexibilitatea și moliciunea firului (care totuși trebuie să rămână drept, nu să se culce sub picior), de rezistența la uzură și de aspectul cât mai apropiat de cel natural. Oferta este mai mult decât generoasă. Ca să te asiguri că faci o alegere înțeleaptă, consultă un specialist – acesta cunoaște implicațiile materiilor prime și ale tehnologiilor de fabricație folosite asupra proprietăților unui tip de gazon sau ale altuia.
Întreținerea este simplă; ploaia îl curăță foarte bine și poate fi spălat ușor cu furtunul de câte ori este nevoie. Frunzele sau petalele căzute pot fi îndepărtate cu un aspirator de frunze. Dacă au căzut pe el substanțe care îi pot lipi și întări firele, trebuie spălat imediat. Iarna este preferabil să nu smulgi gheața dintre fire, ci să aștepți ca aceasta să se topească.
Chiar dacă pare simplă, montarea gazonului artificial, mai ales pe zone mari sau cu denivelări, nu este o lucrare pentru amatori. Ca să obții rezultate satisfăcătoare, apelează la experiența și îndemânarea unui specialist. Acesta va ști să evite cutele inestetice, să dea suprafeței verzi un aspect natural și să facă trecerile de la gazon la pavajul vecin sigure și frumoase – fără risipă de material.
În grădinile mici sau în curțile interioare unde gazonul natural fie nu crește bine, fie este mai incomod de tuns, un petic de gazon artificial aduce un bine-venit suflu proaspăt. Cu ajutorul lui poți transforma un loc impropriu într-o zonă de odihnă cu „iarbă” la picioare.Foto: Pixabay