Acasa Idei practice Idei bune pentru decorarea livingului

Idei bune pentru decorarea livingului

Autor: Otilia Ignat
0 comentariu 188 vizualizari 13 minute timp estimat

Este principala încăpere din casă, astfel că aceste idei bune pentru decorarea livingului îți vor fi cu atât mai utile. La fel de important este de știut că indiferent dacă ai ales un stil tradițional sau modern, relaxat sau formal, îndrăzneț sau cuminte, camera de zi ar trebui să fie un loc în care să te simți confortabil și care să ofere spațiu pentru toți cei din casă. 

Plan de design interior pentru living

living cu accente de grii. amenajare sufragerie mică

Dacă ai nevoie de idei pentru amenajarea unui living la casă sau pentru amenajarea unei sufragerii la bloc, pentru un living mic sau mare,  planul îți va fi util.  

  • stabilește un buget cu ceea ce este necesar; 
  • alege detaliile și piesele de mobilier indispensabile; 
  • nu copia imaginile foarte frumoase din reviste, dar inspiră-te din ele; 
  • adaptează la buget și la stilul tău; 
  • evită o amenajare standard, cu canapea și un corp de mobilier tip bloc în care să montezi televizorul și câteva poze de familie; 
  • gândește camera de zi ca pe un spațiu ofertant pentru toți membri din familie; 
  • ține cont de nevoile esențiale, de exemplu, un spațiu de lucru acasă, o masă, o zonă care să poată fi amenajată rapid ca loc de dormit. 

Idei de amenajare pentru decorarea livingului modern

amenajare colorata in living

Evită monotonia cromatică. Un living complet alb sau cu pereții într-o singură culoare poate să fie prea „curat” și inabordabil. Varianta complet întunecată este la fel de neprietenoasă. Combinarea culorilor întunecate cu cele deschise și creează un aspect dinamic, care va avea profunzime și care oferă echilibru. Este mai inspirat să alegi culori neutre, dar în contrast.

Idei bune pentru decorarea livingului

Orientează-te către diverse tipuri de materiale. Este un truc simplu, foarte eficient și una dintre cele mai bune idei de amenajare pentru un living mic. Va face camera de zi confortabilă și prietenoasă. Combină pielea cu bumbacul și lâna, iar metalul cu piatra, sticla și adaugă plante vii. 

Folosește lemnul ca pe un aliat în decorarea livingului

De la podelele de lemn la lambriuri, de la grinzi la polițele de pe pereți. Lemnul este peste tot și trebuie să fie vizibil. Masa de sufragerie, măsuța de cafea, ramele pentru tablouri, picioarele canapelei, toate înseamnă lemn. 

cromatica inspirata intr-o sufragerie

Amestecă tapițeria. Renunță la varianta de a avea canapea și fotolii identice ca formă, dar și îmbrăcate în același material. Optează pentru modele diferite de fotolii. Camera va avea personalitate, stil, culoare, versatilitate, diversitate.

În general, țesăturile în ton neutru sunt cel mai sigur pariu, deoarece nuanțele foarte deschise sau întunecate se pătează rapid, iar uzura este vizibilă. Pielea este un material excelent, deoarece poate fi ștearsă cu ușurință și este foarte rezistentă, iar investiția merită. Foarte practice sunt țesăturile de tip velur sau denim. Alegeri bune sunt și materialele cu fibre naturale și sintetice, în amestec, pentru a beneficia de proprietățile ambelor. Primele sunt confortabile și plăcute, celelalte – rezistente și ușor de curățat.

Include un punct de interes. Piesa centrală în camera de zi o reprezintă canapeaua. Se poate adăuga o piesă de mobilier deosebită, precum o oglindă sau un tablou cu detalii în antiteză cu stilul principal.

Decorează livingul, dinciolo de tipare

Idei bune pentru decorarea livingului. amenajare simetrica

Culori. Culoarea dă volum camerei. În orice cameră trebuie să existe două culori principale, din aceeași paletă cromatică și o culoare de accent, intensă, în contrast. Culoarea de accent contribuie la crearea unei atmosfere relaxate și primitoare. Aceasta trebuie să fie în contrast puternic cu cea principală, în armonie cu pereții, eventual complementară cu a doua culoare principală. 

culoarea peretilor. amenajare living

Covorul. Este un detaliu valoros. Covorul trebuie să fie mai mic decât suprafața camerei, dar suficient de mare pentru a cuprinde canapeaua și fotoliile. Cele cu model sunt potrivite în camerele mari, cele într-o singură culoare sau cu desene foarte mari, în camerele mici. Covorul trebuie să fie în contrast cu podelele, iar varianta ton pe ton este o soluție în camerele foarte mici și cele amenajate în stil industrial ori minimalist. 

foloseste lemn in amenajarea camerei de zi

Simetria este soluția optimă pentru apartamentele mici și este eficientă într-o amenajare confortabilă ceea ce privește avantajele practice. Confortul trebuie să domine respectarea simetriilor și poate fi parțială și să se refere doar la organizarea bibliotecii sau a zonei de relaxare. Respectă proporțiile între piesele de mobilier și dimensiunea încăperilor. 

Încalcă regulile! Camera de zi este un spațiu personal, al familiei, astfel că amenajarea trebuie să fie în acord cu stilul casei și să corespundă cu nevoile celor care o folosesc, iar asta face ca locul să fie viu și va da încăperii aerul de „acasă”. 

👉 Combina toate ideile pe care le-ai aflat în acest articol cu soluțiile care te ajută să creezi iluzia de spațiu într-un apartament mic

amenajare living

Sfaturi generale și câteva detalii

Sufrageria are nevoie să fie un spațiu echilibrat, iar stilul ales stilul ales trebuie să fie unitar cu cel din alte camere. Nu aglomera. Aglomerarea obosește, iar camera de zi este un loc de relaxare, prin excelență. 

Idei bune pentru decorarea livingului

Cele mai importante detalii în decorarea livingului:

  • perdelele și draperiile – trebuie să atingă podeaua;
  • nu lăsa pereții goi, deoarece dau un aer neprietenos camerei, folosește tablouri puse la nivelul ochilor;
  • plantele sunt necesare în orice amenajare, dar, pentru ca efectul să fie real, trebuie să fie frumoase, naturale și sănătoase; 
  • lumina naturală și artificială sunt elemente care pot transforma camera în funcție de cum sunt folosite; 
  • personalizează cu mici obiecte de decor și fotografii care spun povestea familiei;
  • respectă cifra magică a elementelor decorative care este trei sau cinci. 
  • biblioteca trebuie să alcătuiască un tot unitar cu restul amenajării;
  • biblioteca poate să reprezinte, în același timp, și punctul de atracție.;
  • nu lipi canapeaua de perete, cel mai bine o așezi perpendicular în amenajările de tip open space;
  • aliniază canapeaua cu peretele dar plaseaz-o la cel puțin un lat de palmă de acesta și va face spațiul să pără mai mare. 

Camera de zi este zona care primește mereu atenție maximă, atunci când vine vorba de amenajare. Tocmai din acest motiv totul trebuie gândit și analizat cu atenție. Astfel, rezultatul final va  fi elegant, armonios și, mai ales, funcțional.

Sursa foto: Pixabay.com/ 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noua editie este aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro