Acasa Grădină Solutii pentru afectiunile orhideelor

Solutii pentru afectiunile orhideelor

Autor: Otilia Ignat
0 comentariu 367 vizualizari 3 minute timp estimat

orchid-1357032_960_720

Acestea sunt cele mai simple solutii pentru afectiunile orfideelor. Desi par exotice si pretentioase, orhideele sunt foarte usor de ingrijit. Cei care le iubesc si le ingrijesc stiu ca exista solutii pentru toate problemele acestora, iar unele sunt foarte simple si usor de aplicat.

Cu aproape 25.000 de specii, familia orhideei este cea mai numeroasa dintre familiile plantelor cu flori. Este firesc, in aceste conditii ca orhideea sa poate fi gasita in orice tip de clima, de la cele desertice la cele inghetate. O vei gasi in muntii si in zonele de ses. Exista orhidee in flora spontana, inclusiv la noi in tara, iar ca plante ornamentale, in casa sunt printre cele mai usor de ingrijit.

Iata cateva dintre cele mai comune probleme si solutia prntru rezolvarea lor.

Simptome: Frunzele sunt lipicioase, au panze de paianjen sau sunt acoperite de insecte minuscule.

Cauza: Plantele sunt infestate cu afide sau paianjeni rosii. Acestia apar in cazul in care nivelul de umiditate din sol si din aer est eprea scazut.

Solutia: Spala usor frunzele plantelei si aplica un insecticid pe baza de sapun. Asigura umiditatea optima pulverizand apa pe planta cu ajutorul unui spray (poti folosi un recipient in care a fost solutie pentru spalat geamurile, bine curatat in prealabil).

Simptome: Petalele se innegresc si bobocii se usuca.

Cauza: acest lucru se datoreaza lipsei de aer sau a unei scaderi bruste a temperaturii ambientale.

Solutia: Se aduce cat mai repede intr-un mediu ambient cat mai aproape de cel optim si se inlatura partile afectate, pentru a se evita raspandirea afectiunilor.

Simptome: Frunze zbarcite si radacini putrezite.

Cauza: Prea multa apa.

Solutia: Udarea in exces duce la putrezirea radacinilor, iar planta moare de sete. Orhideea trebuie udata moderat, dimineata, la fiecare 2-3 zile, sau chiar mai rar. Solutia este sa scoti planta din ghiveci, sa indepartezi complet pamantul si sa tai toate radacinile afectate. Exista solutii speciale care stimuleaza dezvoltarea radacinilor. Le poti folosi. Replanteaza orhideea in sol nou, special pentru orhidee, pe baza de scoarta de pin.

Simptome: Frunze atacate de daunatori

Cauza: Contaminarea de la alte plante sau un sol contaminat.

Solutia: Primul pas este schimbarea solului si dezinfectarea recipientului in care sta planta. Prepara o solutie de apa distilata cu pudra de scortisoara si pulverizeaza aceasta solutie pe radacini, frunze si tulpina. Scortisoara este un foarte bun dezinfectant pentru plante, si in mod special pentru orhidee.

👉 Vanilla, orhideea aromată
👉  Cum sa faci sa infloreasca orhideea

Sursa foto: pixabay.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noua editie este aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro