Acasa Idei practice Strategii eco-friendly pentru casa ta

Strategii eco-friendly pentru casa ta

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 112 vizualizari 3 minute timp estimat

Un stil de viață eco-friendly este primul pas pentru a ajuta planeta. În plus, multe persoane reușesc să facă și economii substanțiale în felul acesta, o chestiune care a devenit aproape o necesitate în ultima vreme.

Redu consumul de energie electrică

Făcând acest lucru, vei ajuta la reducerea poluării emise de sursele de energie neregenerabilă (și, evident, vei economisi o sumă medie spre mare de bani). Cum faci asta? Simplu:

  • schimbă becurile clasice cu cele ecologice și profită cât mai mult de lumina naturală;
  • stinge lumina atunci când ieși din cameră;
  • oprește dispozitivele electronice atunci când nu le folosești: oprește televizorul cât timp faci duș, închide computerul peste noapte etc;
  • scoate din priză electronicele și electrocasnicele atunci când nu le folosești – cele mai multe dintre ele trag energie electrică atunci când sunt conectate la priză, chiar dacă sunt oprite;
  • schimbă electrocasnicele vechi cu unele dintr-o clasă energetică superioară – consumul poate să scadă chiar până la jumătate!

Redu consumul de apă

Acest lucru contribuie la reducerea necesarului de energie pentru tratarea apei, a apelor reziduale și a emisiilor de gaze cu efect de seră. Ce poți face?

  • nu ține apa deschisă atunci când te speli pe dinți, ci doar când clătești dinții;
  • nu ține apa deschisă atunci când speli vasele, ci doar când le clătești de detergent;
  • fă dușuri mai scurte, oprește apa atunci când îți speli părul cu șampon sau când îți cureți pielea cu buretele;
  • clătește lama de ras cu mai puțin apă – în loc să pornești apa de fiecare dată când clătești lama, pune dopul la chiuvetă și clătește-o în 2-3 cm de apă;
  • Verifică instalațiile sanitare să nu picure, poți pierde câțiva litri de apă anual.

Renunță la automobil măcar din când în când

Cu toții ne plângem de poluarea din marile orașe ale României, dar, în același timp, 10% dintre români au mai mult de un automobil propriu. Fă tot posibilul să te plimbi mai mult pe jos, să mergi cu bicicleta și să folosești transportul în comun și păstrează mașina doar pentru drumuri mai lungi (cum ar fi vacanțele) sau, și mai bine, vinde-o.

Izolarea termică a casei poate fi subvenționată

Izolația nu mai lăsa căldura să iasă din casă, reduce consumul de energie, scade emisia de CO2 a centralei și reduce zgomotul din exterior. Dacă nu îmi permiți în acest moment să izolezi casa, există câteva trucuri simple pe care le poți folosi pentru a menține confortul pe tot parcursul anului:

  • folosește benzi de etanșare în jurul ferestrelor și a ușilor;
  • dacă e nevoie, pune o pătură la geam atunci când vântul bate puternic;
  • interesează-te despre programul național de eficiență energetică; poți obține o subvenție destul de consistentă pentru a-ți anvelopa casa, acoperișul, etc. De asemenea, poți primi ajutor de la stat și pentru a-ți instala panouri fotovoltaice.

Foto: Pixabay

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noua editie este aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro